Tre saker som gör att du inte kommer framåt. | Anna Pugacova

Tre saker som gör att du inte kommer framåt.

1. 

Många som vill skapa förändring är nyfikna, de tänker och analyserar mycket. Men det som händer är att de fastnar i allt analyserande. De söker alltid efter något, efter nästa grej och nästa grej igen. Detta kan ta olika former, kanske går man från en coach till en annan. Kanske går man olika kurser. Man söker sig alltid vidare och är alltid på språng. Och det är precis här skon klämmer. Sluta söka dig framåt! Sluta hela tiden söka dig vidare, söka efter något bättre. Stanna upp och fundera över det du redan har. Du vet redan massor, börja att använda det! Våga stanna upp och börja implementera det du lärt dig. Gör någonting. Att fastna i själva sökandet tar bara tid.  

Jag skriver detta eftersom jag, precis som med så mycket annat i min coaching, har upplevt just detta. Jag har sökt nästan hela mitt liv och jag trodde alltid att det fanns något bättre där framme. Jag betalade till och med 60 000 kronor i inträde för en kurs i USA utan att ens reflektera över det. När jag åkte dit fick jag världens viktigaste insikt, behövde jag verkligen ta mig hela vägen till USA för att få bekräftat att jag redan kunde allt det här? Att jag är riktigt bra på detta och att det är det som jag ska göra i resten av mitt liv? 

2.

Något annat människor gör som får dem att fastna på vägen mot förändring är att de låter det gå för lång tid mellan tanke och handling. Tricket är att lära sig gå direkt från en tanke (så som inspiration och motivation) till handling. Många känner sig inspirerade och peppade, men de fortsätter att leva sina liv som de alltid gjort. Deras avstånd mellan tanke och handling är helt enkelt för stort. Och när de börjar tänka på allt som krävs av dem för att nå den där förändringen så blir avståndet ännu större. Det byggs upp tvivel och ju mer man analyserar och inte tar action, desto längre ifrån drömmen kommer man. Det blir som en ond cirkeln.. Så jag vill verkligen uppmuntra dig att gå direkt från tanke till handling när intuitionen talar till dig. Intuitionen visar sig som den där känslan som säger ”det låter som något för mig!”. Det kan också vara en längtan, en stark känsla av inspiration med mera. Se till att agera direkt då och sitt inte och grubbla. Att göra det tar dig oftast ingenstans… 

3.

Det tredje som gör att människor aldrig kommer till skott är det här med tiden. Jakten på det perfekta tillfället! Människor som fastnat i avståndet mellan tanke och handling kommer med ursäkten att ”jag ska bara..”. Det kan handla om att man ska bli klar med en viss sak, att det är läge först senare eller att tiden magiskt ska uppenbara sig i kalendern. Men vet du vad? När du öppnar kalendern så kommer det aldrig finnas några rätta tider. Där finns bara måndag till fredag, tolv månader och 365 dagar i alla kalendrar. Det är upp till dig att aktivt välja vilken dag du vill att den där positiva förändringen ska ske. Vi har tidigare pratat om framtiden, dåtiden och nutiden. Det förflutna finns inte, det är inte tillgängligt för oss. Inte heller framtiden. Den finns inte ännu. Det enda som finns är här och nu. Det är den enda tiden som du kan bestämma över. Det är helt enkelt så att du får skapa rätt tid. Ingen annan kommer skapa den åt dig. Tar du inte ditt ansvar här och nu kommer din framtid inte heller att se annorlunda ut. Det fortsätter i samma hjulspår. 

Så se till att agera på din tanke direkt och sluta leta efter den perfekta stunden. Den perfekta stunden är NU och kommer alltid vara NU eftersom ingen annan stund existerar. Och du, kom ihåg att det är bättre att gå från tanke och handling och göra fel än att alltid stanna kvar i tänkandets fas!

SPREAD THE LOVE – Gilla gärna, dela eller kommentera inlägget och inspirera någon i din omgivning!

För kurser, coaching, priser m.m skriv till info@annapugacova.com

Kram, Anna Pugacova

Föreläsare, författare & mental coach

Boka ett kostnadsfritt 30 min 1:1 workshop “Från vision till verklighet 2020” och förändra ditt liv och ditt företag redan idag!

Mer inspiration och verktyg hittar du i min privata fbgrupp “VÅGA 2020” – en mötesplats för kvinnliga entreprenörer och eldsjälar som vill skapa positiva förändringar i sitt liv.

Förvandla dina rädslor till drivkrafter och sluta aldrig slåss för dina drömmar. Läs min självbiografi och inspireras till förändringar.

Nyfiken på coaching? Boka ett kostnadsfritt 30 min introduktionssamtal med mig “Kaffe med Anna” (online zoom möte)

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Reply: