NUET OCH MOTIVATION | Anna Pugacova

NUET OCH MOTIVATION

Att vara här och nu och att fråga dig själv vad du i denna stunden kan göra för att ta nästan steg framåt hör ihop med motivation. Kommer ni ihåg när jag hade haft en helt fantastisk morgon tack vare att jag varit ute och sprungit? Missade du den liven kan du kolla på den nedan (https://bit.ly/2kz3G08). Det som hände var att jag tog tag i en grej som jag skjutit upp ganska länge. Jag måste erkänna att sen jag flyttade till Luleå så hade jag lagt träningen på hyllan. Träningen blev en jättehög tröskel som hela tiden gjorde att jag hade den här spärren som sa: jag kommer inte igång! Känner du igen dig? Har du också en sådan grej i livet som du inte riktigt kommer igång med? Du är inte ensam i alla fall, även de mest framgångsrika människorna har sina utmaningar. Så kort och gott, även om jag jobbar med mindset så har jag fortfarande saker i min vardag som jag behöver jobba med. Som det här med träning.

Det är något som varit jättejobbigt för mig. För varje dag som gått har jag tänkt på att jag inte tränat. Jag har tänkt att i det förflutna tränade jag massor, varför gör jag inte det nu? Jag har grubblat på alla de där dagarna jag inte tränat. Sen har jag tänkt på vad jag borde göra i framtiden, minst 4 gånger varje vecka, sätta upp en plan, vilka övningar jag ska göra. Om jag ska göra det utomhus eller inomhus. Allt det här har skapat så mycket oro och det har blivit så överväldigande. För hjärnan har liksom varit splittrad, ena halvan är i det förflutna där jag känner skuld över det jag inte gjort. Den andra är i framtiden där jag känner skuld över att jag borde sätta igång, planera och vara bättre. Hela tiden borde, borde, borde.

Det som hände den där morgonen var att jag sänkte det här träningsmålet genom att sänka mina krav på mig själv. Det började med att jag frågade mig själv, ”det finns bara här och nu, vad är mitt bästa steg just nu?” Då fick jag ett svar! För när du ställer de rätta frågorna till dig själv är det högst troligt att du får rätt svar och då gäller det att lyssna! Svaret var direkt, ”gå ut!”. Jag gick bara ut och det enda jag tog med mig var min klocka, satte timern och lade lägsta ribban att vara i rörelse i 10 minuter. Så jag sprang 10 minuter och 4 sekunder. Jag var inte alls i bra form, förr kunde jag springa upp till en timma. Men jag sprang intill vägrenen och sen gjorde jag olika övningar på vägen hem. Och ju mer jag gjorde utan att prestera, desto mer kände jag vilken glädje som tog över min kropp. Allt detta för att jag valde den här stunden. Det var helt magiskt, hur energin exploderade, hur lyckat detta var bara för att jag lyssnade på mitt inre och var här och nu.

Är man för mycket i det förflutna kommer man aldrig framåt, är man för mycket i framtiden så är man aldrig i nuet. Då skapas den här oron och missnöjet i stunden över saker som hade kunnat få en lösning om man bara var här och nu. Så vill du bli mer motiverad, var i nuet! Det är nämligen där ALLTING händer!

För kurser, coaching, priser m.m skriv till info@annapugacova.com

Vi har sådana fantastiska samtal i den här live coaching gruppen ”Meningsfulla samtal & Positiva förändringar” kom och häng med.

SPREAD THE LOVE

Gilla gärna, dela eller kommentera inlägget och inspirera någon i din omgivning!

Kram, Anna Pugacova – Lyckoexperten

Föreläsare, författare och mental coach

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Reply: