Inre tillit: bara du vet vad som är sant för dig. | Anna Pugacova

Inre tillit: bara du vet vad som är sant för dig.

När jag öppnar mitt hjärta för högre krafter så händer magiska saker.

Jag vet att många inte tror på spiritualitet, universum eller Gud. Jag tror däremot starkt på att det finns någonting utanför det mänskliga som vi ser här och nu. Men vi människor har lättare att tro på saker vi kan se och ta på. Med så är det inte riktigt med välmåendet, framgång eller lycka för den delen.

Lycka upplevs flummigt för det inte är något vi kan se, ta på eller mäta.

Men, att vi inte ser saker betyder inte att det inte finns. Ibland kan det vi ser vara mer falskt än det vi inte ser. Ett bra exempel är de människor som lider av depression. De kan se jättedåliga ut, kanske inte gå upp ur sängen ens och vara nedstämda och hängiga. Deras liv verkar vara helt förstört. Men hos en del människor syns det inte alls. De ser ut precis som du och jag gör. 

Detta är ett fenomen vi ser tydligt i kändisvärlden, människor där är jättefina och framgångsrika. De ser bra ut, är vackert sminkade, de kör båtar och dricker bubbel. Livet ser ut att vara helt perfekt, men vad händer sen? De mår inte bra och en del tar sitt liv och plötsligt blir alla chockade. Hur kunde det hända? Det såg ju ut som om allt var så bra? Så det vi ser kan bedra och bara för att vi inte kan se något betyder det inte att det inte finns. 

Detta leder oss fram till frågan om inre tillit och att söka råd utanför oss själva, ut i universum. Det finns massor av verktyg därute som vi kan ta till för att få råd och vägledning. Horoskop är en sådan sak, ängla-kort en annan. Vissa talar om energier, vibrationer och spiritualitet. Något som även jag gör och som ligger mig varmt om hjärtat. 

Det viktiga att komma ihåg är att det i sig inte är något fel på dessa verktyg, det som spelar roll är hur vi använder dem.

Jag kan ge ett exempel som kanske låter konstigt till en början men häng med så förstår du. Jag tar en kniv som exempel, den är varken bra eller dålig. Med den kan du skära gurka eller annat som har med mat att göra, men med kniven kan du också knivhugga en annan människa. Så dessa verktygen har två sidor, i sig är den varken bra eller dåliga men användningsområdena är olika. Vi människor ger mening till saker och ting, detta gäller även yttre verktyg som horoskop och böcker.

Anledningen till att vi använder detta är för att få svar. Men, den enda personen som vet svaret är du.

Bara du vet vad som är sant för dig. Så när vi söker utanför oss själva och behöver någon annans åsikt eller tillåtelse är detta ett tydligt tecken på att vi inte litar till oss själva. Detsamma gäller de andliga verktygen, använder vi dem till den grad där vi i grund och botten inte litar på oss själva? Så frågan som behöver ställas är: hur ofta söker du dig till dessa verktyg? Hur ofta söker du dig till nån annans åsikt eller tillstånd? Om du inte kan gå hemifrån utan att göra detta så är det en signal på att du inte har tillit till dig själv. Att arbeta på din självkänsla och inre kärna kan då vara aktuellt. 

Jag tycker inte det är fel att använda dessa verktyg men kan du leva utan att söka svar externt eller måste du alltid använda dem?

Det bästa är att balansera det du tror på med den fysiska världen runt omkring dig. När du hittar balansen mellan tro och handling händer det magiska saker. Då kommer du också känna mer tillit till dig själv, att du kan åstadkomma något vilket ökar din självkänsla. Att du behöver stöd är inget fel, vi alla behöver detta. Utmaning ligger i att balansera den verkliga världen och den spirituella världen där du har stark tilltro till dig själv och verktygen blir just bara det, stöttande verktyg i din utveckling.

SPREAD THE LOVE – Gilla gärna, dela eller kommentera inlägget och inspirera någon i din omgivning!

För kurser, coaching, priser m.m skriv till info@annapugacova.com

Kram, Anna Pugacova

Föreläsare, författare & mental coach

Boka ett kostnadsfritt 30 min 1:1 workshop “Från vision till verklighet 2020” och förändra ditt liv och ditt företag redan idag!

Mer inspiration och verktyg hittar du i min privata fbgrupp “VÅGA 2020” – en mötesplats för kvinnliga entreprenörer och eldsjälar som vill skapa positiva förändringar i sitt liv.

Förvandla dina rädslor till drivkrafter och sluta aldrig slåss för dina drömmar. Läs min självbiografi och inspireras till förändringar.

Nyfiken på coaching? Boka ett kostnadsfritt 30 min introduktionssamtal med mig “Kaffe med Anna” (online zoom möte)

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Reply: