FÖRUTSÄTTNINGAR | Anna Pugacova

FÖRUTSÄTTNINGAR

Förutsättningar är faktiskt bland det viktigaste när det gäller personlig utveckling och coaching. I mitt arbete ser jag det tydligt, ofta visar det sig att kvinnor ställer höga krav på sig själva för att sedan misslyckas. Men de hade förmodligen lyckats om de satt målet utifrån sina egna förutsättningar, något många är dåliga på och hellre går på det stora målet direkt. Men det funkar inte så. Exempelvis, en maratonlöpare hade förmodligen inte känt sig nöjd med att hålla sig springande i 10 minuter som jag gjorde. Detta därför att vi har olika förutsättningar och därför olika höga ribbor. Lägger vi bara upp målen utifrån våra egna förutsättningar så är chanserna så mycket större att vi lyckas nå dem.  

När vi pratar förutsättningar tänker jag direkt på mitt förflutna. Jag är ju uppvuxen i Lettland och vid 3 års ålder blev jag placerad på barnhem. Mina biologiska föräldrar är alkoholister, hemlösa och arbetslösa. Jag har mycket brottslighet och våld i min familj, det är så mycket mörkt och svart i mitt förflutna. Men jag har aldrig velat att mitt förflutna ska avgöra hur min framtid kommer se ut. 

Däremot vet jag att jag måste vara väldigt snäll och ödmjuk mot mig själv, för jag hade inte så bra förutsättningar. Så om jag jämför där jag är idag med där jag var för några år sedan så har jag gjort enorma framsteg. Ibland behöver jag påminna mig om det för jag glömmer bort det. Jag glömmer bort att uppskatta allt jag har och att ta vara på den här stunden. Vi är alla lite dåliga på det, eller hur? Men om vi minns var vi startade någonstans, vad vi kom ifrån så blir det lättare att uppskatta de framsteg man gjort. Precis som det blir lättare om målen är satta utifrån våra egna personliga förutsättningar.

Vilka är dina förutsättningar? 

För kurser, coaching, priser m.m skriv till info@annapugacova.com

Vi har sådana fantastiska samtal i den här live coaching gruppen ”Meningsfulla samtal & Positiva förändringar” kom och häng med du också.

SPREAD THE LOVE – Gilla gärna, dela eller kommentera inlägget och inspirera någon i din omgivning!

Kram, Anna Pugacova

Föreläsare, författare och mental coach

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Reply: