Är avståndet till din dröm för långt? | Anna Pugacova

Är avståndet till din dröm för långt?

Det är du som har huvudrollen i ditt liv

Idag vill jag dela med mig av mina fyra strategier som är till för att minska avståndet mellan dig och din dröm. Fyra strategier som kommer hjälpa dig att ta dig närmre din framtidsvision!

Men först och främst behöver du förstå att det är DU som har huvudrollen i ditt liv.

Det är så många som lever ett liv där de sitter i soffan och tittar på TV. De iakttar passivt genom att luta sig tillbaka och låta TV-rutan berätta för dem vad livet är. Men istället för att sitta på soffan så vill jag att du kliver in i filmen och intar huvudrollen! Filmen om ditt liv!

När du intagit huvudrollen är det lätt att tro att för att minska avståndet mellan din dröm och dit du vill behöver du vara handlingskraftig. Men där vill jag säga stopp! Det stämmer inte och det är faktiskt inte det jag menar med att ha huvudrollen i din egen film. Kanske kommer det som en överraskning för dig och jag vet att jag är en person som starkt tror på handlingskraft, men inte i alla situationer. Handlingarna är inte de som kommer att ta dig dit du vill om du inte redan från början har en tydlig dröm eller vision och kunskap om vart du är idag. Har du inte detta klart för dig så kommer inte handlingar att hjälpa dig. Hur minskar du då det här avståndet mellan dig och din dröm om det inte är handlingskraft som gäller?

– Jo, genom följande fyra strategier!

 

 

1. Tro på möjligheten

Den första strategin och tillika den allra allra viktigaste är tron på att allt är möjligt. Detta är en strategi som varit den viktigaste i mitt liv och även i många andras liv, både i Sverige och världen. Den tron har gjort att människor lyckats göra det omöjliga, sådant som ansågs vara omöjligt förr. Om du inte tror att det är möjligt att du kan komma dit du vill så har du ett jättestort problem. För det är grundstenen som verkligen ger dig något att stå på och jobba utifrån!

(Som en liten parentes… Förut har jag försökt hjälpa så många jag bara kunnat men idag väljer jag att jobba med personer som från början har den här grundstenen. Den är så viktig för en lyckad förändringsprocess. För tror personen inte att det är möjligt, att hon eller han kan komma dit hen vill, så krävs det enormt mycket tid och energi att övertyga personen. Det är inte min uppgift. Känner jag att personen tvekar och inte tror att det är möjligt så väljer jag medvetet att inte gå vidare. Jag är här för att öppna dörrar och visa möjligheten men det är upp till var och en att kliva in i rummet och starta processen tillsammans med mig.)

2. Du behöver starka skäl

Du behöver fråga dig själv, varför vill jag göra det här? Vad är min motivation? Vilka är skälen till att jag gör det här? Om du har starka skäl så är det mest troligt att du når drömmen medan svaga skäl gör det mest troligt att du inte når den. För egen del hade jag starka skäl att skapa det här livet som jag har idag för jag ville göra allt som stod i min makt för att slippa livet jag hade i Lettland. Det var jättejobbigt i Sverige, att inte kunna språket, inte ha vänner, inte vara en del av samhället och kulturen och att alltid vara utanför. Men ändå stannade jag. Att återvända till Lettland kändes ännu mer smärtsamt än att faktiskt stanna kvar. Så jag gjorde allt jag kunde för att orka hålla ut, för det fanns ingenting som kunde få mig att flytta tillbaks till Lettland. Det gäller med andra ord att dina skäl är starka och motiverande för att du ska lyckas nå din dröm.

3. Fokusera förbi rädslorna

Den tredje strategin handlar om ditt fokus, din hjärna, dina tankar och vad det är du väljer att fokusera på. Det du behöver göra för att lyckas minska avståndet mellan dig och din dröm, är att se till att fokusera på rätt saker! Inte ha fokus på allt det där bruset runt omkring, på allt som kan gå fel, sådant du inte lyckats med, det ingen kommer förstå. Att tänka så är egentligen dina rädslor som uppenbarar sig. Du behöver istället ha fokus på mållinjen, inte utanför den. Fokus på det som kan gå rätt och som du kan lyckas med!

4. Gör annorlunda

Bli uppmärksam på de små handlingarna du gör varje dag och var dessa leder någonstans.
Det är nämligen de små handlingarna som vi gör utan att tänka på dem som avgör hur våra liv ser ut. För när vi gör saker omedvetet blir det tillslut vår vardag. Det är jättesvårt att ändra våra handlingar om vi inte är medvetna om dem. Men för att få ett annat resultat än du alltid fått kommer du behöva göra något annorlunda. Skriv därför ner alla små handlingar du gör varje dag, allt från din första tanke på morgonen till de praktiska sysslorna du gör hemma. Fokusera på dina mentala handlingar, vad tänker och känner du under dagen? Titta på din lista och se, hur mycket av det du gör för dig framåt mot ditt mål?


Så för att minska avståndet mellan dig och din dröm gäller att du:

  1. tror att det är möjligt.
  2. har en stark motivation och starka skäl att komma dit du vill.
  3. har fokus på mållinjen!
  4. Se över dina handlingar. Vad är det som tar din tid egentligen och tar det dig närmre mållinjen?

Om dessa fyra strategier sitter kommer du förr eller senare att nå ditt mål! Tveka inte att ta hjälp av mig om du känner att du behöver stöd på vägen!


Jag hjälper dig gärna med alla 4 strategier:
Lyssna på en av mina senaste workshops: Vägen ut

 

SPREAD THE LOVE – Gilla gärna, dela eller kommentera inlägget och inspirera någon i din omgivning!

Kram, Anna Pugacova
Föreläsare, författare och mental coach

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Reply: