5 orsaken till varför du inte kommit längre fram med ditt företag | Anna Pugacova

5 orsaken till varför du inte kommit längre fram med ditt företag


Stanna gärna upp och lyssna på den här videon om du är företagare eller om du har fungerat på att starta eget. Det finns en enormt stor skillnad mellan dem som lyckas med sitt företagande och dem som inte gör det. Tyvärr är det idag jättemånga människor som vill starta eget, som vill driva och utveckla sina verksamheter och känna den här friheten att bestämma över sin egen tid och sitt liv. Men tyvärr är det jättemånga som inte lyckas med det och varför är det så? Det är just det jag vill prata om idag, vad är skillnaden mellan en inspiratör och en företagare? 

Jag heter Anna Pugacova, jag arbetar som föreläsare, författare och mental coach. Jag hjälper både organisationer och företag att utveckla sina verksamheter. Med fokus framförallt på kvinnliga entreprenörer, vill jag hjälpa dem att växa, utvecklas, våga ta plats, våga synas och erbjuda sin expertis till omvärlden. Så vad är skillnaden mellan en inspiratör och en företagare? 

1.

En inspiratör har ofta många följare på sociala medier, de gillar och likar dina inlägg. De kommenterar dina bilder och delar inläggen. Detta kan kännas som ett jättebra betyg, som att du lägger ut värdefullt innehåll till exempel. Men direkt när du lägger ut om en tjänst du vill erbjuda eller något värdefullt som du säljer är det helt tyst. Knappt några likes. Knappt några kommentarer och definitivt ingen försäljning. Så du lyckas inspirera dina följare men når dem inte med dina produkter. 

2.

En annan sak jag ser bland inspiratörer är att de kan mycket av allt. De kan kanske 10 olika saker. Men för att lyckas med ett företag och en idé så måste du nischa dig ganska mycket för att vara bäst på det du gör och sticka ut ur mängden. En mängd där vi är så många som driver företag och med vårt entreprenörskap försöker förändra världen. Så du är kanske bra på jättemycket men har ännu inte nischat dig vilket inte gjort att din expertis kan lyftas fram och påverka, förändra och hjälpa dina medmänniskor.

3.

Du har kanske till och med utbildat dig jättebrett, i fem, åtta till tio olika branscher och du tror att om du vet den här grejen, om du utbildar dig ännu mer så kommer du bli ännu bättre. Då kommer det ge högre försäljning och mer kunder! Men det är samma sak som att vara bra på allt och inget, att prata med alla och ingen. Du är allt för spridd i ditt budskap och din kunskap vilket gör att folk har svårt att ta till sig vad du gör, vad du kan hjälpa dem med.

4.

Du kanske inte känner dig riktigt bekväm med att fråga efter en försäljning, att erbjuda en tjänst eller produkt. Du känner dig superbekväm med att kommunicera, dela citat och skriva inlägg. Men att faktiskt erbjuda en kurs, tjänst eller produkt kan kännas skrämmande.

5.

Sist men inte minst, du vet inte hur du ska prissätta dina tjänster och produkter. Du är rädd ifall någon ifrågasätter dina priser och ifall du ligger för högt och tar för mycket betalt. Eller kanske är det för lite betalt. Fällan är ofta för inspiratörer att ni tar alldeles för lite betalt, just för att man känner sig bekväm med att inspirera människor men inte att sälja. För att vara en lyckad företagare, för att driva en verksamhet och för att nå dina drömmar och mål måste du sälja. För utan sälj har du ingen inkomst, utan inkomst har du ingen frihet och utan frihet kan du bara glömma dina andra drömmar och mål. 

Så din främsta uppgift är att faktiskt våga nischa dig, våga hitta din expertis! Våga sälja, våga kommunicera ut dina tjänster och produkter. Allt du är och erbjuder. Och faktiskt trappa ner lite grann på det du kan och det du erbjuder så det inte blir för spretigt. Det är skillnaden mellan inspiratörer och företagare, är du företagare får dina inlägg likes även när du säljer något. Du får faktiskt människor att köpa saker av dig, du är nischad i det du gör och är, människor känner till ditt namn och du är inte rädd att erbjuda dina tjänster. 

Grejen är den att du behöver inte sitta fast i den här inspiratörsrollen, du kan förändra det. Det är just det jag vill hjälpa dig med och därför har jag startat ett helt fantastiskt kvinnligt nätverk, Eldkvinnan, för att hjälpa kvinnliga entreprenörer med detta. Våga synas, våga ta plats, våga sälja och våga ta betalt. Våga visa sin expertis och verkligen känna flow, att skapa från flowet, må bra, få saker gjorda och hitta balansen i allt detta. För det är jätteviktigt att både arbetsliv och privatliv funkar. 

Så är du nyfiken på Eldkvinnan, vill du ha mer av livet, vill du gå från inspiratör till att var en riktig företagare? Hör av dig så berättat jag mer om Eldkvinnan och hur jag kan hjälpa dig att förverkliga dina drömmar. Vi hörs och syns snart igen! 

Ha en fantastisk dag. 

Skicka ett PM, DM eller skriv till info@annapugacova.com 

SPREAD THE LOVE – Gilla gärna, dela eller kommentera inlägget och inspirera någon i din omgivning!

Kram, Anna Pugacova – föreläsare, författare & mental coach

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Reply: